Over mijzelf

Ik ben Marlies van Son-Forschelen en ben 15 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs als aardrijkskunde en geschiedenis docente.

Sinds 1986 heb ik een eigen praktijk.

Mijn verhaal

Na 37 jaar ben ik gestopt met het geven van yogalessen en na de Coronatijd met al zijn beperkingen, ben ik ook gestopt met de workshops Reiki, Quantum-Touch, MIR-Methode en Spiertesten. Ik geef echter nog steeds met veel enthousiasme individuelele therapie.  

Op 16 december 1999 is onze zoon Tycho op 14-jarige leeftijd plotseling overleden. Naast het verdriet heeft dit grote verlies me ook in een intens groeiproces gebracht. In dit proces heb ik veel steun gevonden in Yoga, Reiki en NEI-therapie. Gemotiveerd door mijn eigen positieve ervaringen ben ik in 2001 gestart met de  NEI-therapie opleiding. Hierna heb ik me verder verdiept in andere therapievormen.

Ik heb veel opleidingen en bijscholingen gevolgd en wil graag anderen coachen, helen en inspireren in therapeutische sessies.

Ik heb veel mogen leren over spiritualiteit, het omgaan met verliezen en het verwerken van emoties. Deze inzichten en ervaringen wilde ik graag delen met anderen om hen te inspireren en vertrouwen te geven op hun levenspad. Daarom heb ik in 2003 het boek 'Licht op Verdriet' en in 2007 een 'Helend Dagboek' geschreven waarvan inmiddels meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Onder het blok 'Praktijk' is meer over de boeken te lezen en kunnen ze ook besteld worden.

Ik ben heel dankbaar voor wat ik de afgelopen jaren heb mogen leren en ben ervan overtuigd dat ik kan blijven groeien van alles wat zich aandient op mijn levenspad. Ik ontdek steeds meer hoe waardevol het leven is en hoe belangrijk het is om van iedere dag te genieten en het optimale uit mijn leven te halen.

Worden kent geen einde. De stroom gaat verder.
Ieder ogenblik is nieuw. De pijn van het groeien de moeite waard.De Lotusbloem staat symbool voor mijn werk en mijn praktijk en komt daarom op deze site ook regelmatig voor. Hij is het symbool van wijsheid, zuiverheid en inzicht. Deze bloem vindt altijd een weg naar het licht, hoe diep het water ook is en komt stralend tot bloei ongeacht de omstandigheden. Zo kunnen wij als mens ook na een donkere periode de zon weer zien schijnen. We kunnen weer opstaan en doorgaan met ons leven.

Deze levenservaringen en processen verrijken ons leven. Ze veranderen ons als mens en doen ons stilstaan bij hoe waardevol het leven is. We gaan vanuit een ander perspectief kijken naar het leven. We krijgen een kans om te leren in loslaten, overgave, positief blijven denken, genieten van de kleine dingen, leven in het Nu, relativeren, spiritualiteit en zingeving. We komen tot vele nieuwe inzichten en kunnen ze daarom ook zien als een kans om te groeien en geestelijk te ontwaken.

Ik begeleid je graag op deze weg naar inzicht, vitaliteit en persoonlijke groei en zie al mijn cliënten als lotusbloemen op mijn pad, die het Licht weer mogen ontdekken in zichzelf, de ander en in het leven. Ik werk op een holistische wijze en vertrouw op het zelfherstellende vermogen dat in ieder mens aanwezig is en onderzoek samen met jou de emotionele, mentale, fysieke en energetische lagen van je klacht om zo snel de oorzaak te ontdekken en de juiste behandeling in te kunnen zetten. Dankzij mijn brede ervaring heb ik snel inzicht in de kern van je probleem en wat ik voor je kan betekenen.

Opleidingen en behandelingen
Ik heb diverse opleidingen gedaan die ik integreer in mijn behandelingen:
 • NEI-Therapie
 • Bioresonantie
 • Mindfulness
 • E.E.N Therapie
 • PSYCH-K
 • EMDR
 • NAET/Total Reset
 • Talentencoaching
 • MIR-Methode
 • Hypnotherapie/Regressietherapie
 • Omega Health Coaching
 • Medische en Psychosociale basiskennis (HBO)
 • YOGA
 • en vele bijscholingen
In 2009 en 2010 ben ik assistent-trainer geweest op de NEI - Omega opleiding. In 2017 heb ik samen met Mireille Mettes de MIR-Methode begeleiders opgeleid om de MIR-Methode workshops te mogen geven. In 2018 heb ik de E.E.N. therapieopleiding afgerond en ben hiervoor cum laude geslaagd. In 2019 heb ik ook geassisteerd op deze opleiding. 

Verder laat ik mij inspireren door diverse leraren en blijf ik opleidingen en trainingen volgen om mijn werk goed te kunnen blijven doen.

‘A healer is not someone who takes away your pain and disease. A true healer awakens your ability to heal yourself’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.