Botscan

Onze botten zijn de fundering voor een lang en gezond leven.

Botontkalking is een stille plaag waar men vaak te laat achter komt.

Hoe is het gesteld met je botten?
Onze botten zijn de fundering voor een lang en gezond leven. Botontkalking is een stille plaag waar men vaak te laat achter komt.

Op dit moment zijn er steeds meer Nederlanders die in meer of mindere mate last hebben van osteoporose of aanverwante botaandoeningen. Onze botten ondersteunen een verscheidenheid aan lichaamsfuncties en kunnen dus rustig gezien worden als het fundament van ons lichaam.

Verminderde botdichtheid en osteoporose zijn een groot probleem in onze samenleving. Vrouwen ouder dan 35 jaar en mannen ouder dan 40 jaar doen er goed aan om hun botdichtheid te onderhouden. Maar ook wordt dit aanbevolen (ongeacht de leeftijd) voor rokers, mensen die veel drinken, mensen met een ongezonde levensstijl en/of veel stress, topsporters, mensen met meer dan 10 kg overgewicht, mensen die als kind te weinig beweging hebben gehad, mensen die in hun dagelijks leven te weinig bewegen, mensen met hormoonproblemen, mensen die erfelijk belast zijn met osteoporose, vrouwen in de menopause en iedereen die op dit moment last heeft van osteoporose.Meten is weten
Ben je benieuwd hoe het is gesteld met de gezondheid van je botten en je botdichtheid? Laat dan preventief een botscan uitvoeren.

Bij een botscanmeting wordt d.m.v. een ultrasone meting (Osteo Pro systeem) de botdichtheid van uw hielbot gemeten (geen röntgenstraling). Aan de hand van de meting krijgt u adviezen over het herstel van de botdichtheid d.m.v. voedingssupplementen, ondersteunende voedingsadviezen en leefstijl adviezen. De meting en de advisering nemen ongeveer 30 minuten in beslag.Voedingssupplementen
De aanbevolen voedingssupplementen ondersteunen het lichaam op een natuurlijke wijze in het behouden of herstellen van een gezonde botdichtheid.

Gezonde botten zorgen er ook voor dat je goed kunt functioneren en durft te gaan staan voor wie je bent.

Tot nu toe waren er alleen medicijnen op de markt met de bijwerkingen van misselijkheid, diaree en kans op trombose. Tegenwoordig zijn er veel supplementen die de botdichtheid ondersteunen. Na de meting wordt gekeken wat het beste als ondersteuning kan worden ingezet.

Afspraken t.b.v. botscanmeting
Twee keer per jaar plan ik een  ‘botscandag’.  Op zo’n dag staat mijn praktijk helemaal in het teken van het maken van botscans.

Onderaan deze pagina kun je zien op welke dagen van het jaar ik een ‘botscandag’ heb gepland.

Ben je geïnteresseerd, bel me dan of stuur  een email via het contactformulier van deze site, voor het maken van een botscan-afspraak.

Na het gebruik van de geadviseerde voedingssupplementen, wordt geadviseerd op de erop volgende ‘botscandag’ opnieuw een meting te laten uitvoeren om te bepalen of de botdichtheid daadwerkelijk is toegenomen en de (aanleg tot) osteoporose is afgenomen.

De kosten zijn € 40,- per scan en worden, mits aanvullend verzekerd vergoed door de ziektekostenverzekering.

Geplande data

  •  vrijdag 29 maart 2024
  •  vrijdag 11 oktober 2024
  •  vrijdag 28 maart 2025

‘Is je lijf je lief, leef dan preventief’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.