NAET/Total Reset Methode voor allergiebehandelingen

Dit is een therapie om allergieën te elimineren. 

Allergieën komen heel veel voor en veroorzaken veel problemen van uiteenlopende aard, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Wat is een allergie?
Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem. Contact met het allergeen wordt door de hersenen beschouwd als een bedreiging voor het lichaam. Het veroorzaakt blokkeringen in de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Het energetisch-evenwicht is verstoord en dit kan  aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen waardoor veel klachten kunnen ontstaan. Een emotionele gebeurtenis uit het verleden kan ook een oorzaak zijn van een allergie. 

De NAET therapie en Total Reset Methode  kan worden toegepast bij de volgende problemen:
 • eczeem en andere huidaandoeningen
 • contactallergie
 • migraine / hoofdpijn
 • maag / darmproblemen
 • hormonale stoornissen
 • gewrichtsproblemen
 • astma                                    
 • hooikoorts
 • concentratieproblemen
 • ADHD en ADD
 • immuunstoornissen b.v. ME, MS, fybromyalgie enz.
NAET is afkomstig uit de USA en is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad. Vanwege haar eigen allergieën is ze op zoek gegaan naar een methode die meer kan doen dan het bekende vermijdingsdieet. Met acupunctuurbehandeling in combinatie met technieken uit de chiropractie bereikte zij goede resultaten. De methode is in 2000 voor het eerst naar Nederland gekomen en is zeer effectief.

De Total Reset Methode is in Nederland en West Europa ontwikkeld in 2016. Hoe is de opbouw van de behandeling?
Via testbuisjes testen we alle mogelijke stoffen die in onze voeding en omgeving voorkomen waarop een allergische reactie mogelijk is. We screenen deze stoffen middels kinesiologie. Dit is het werken met spiertesten. Via de spiertest en het aanraken van diverse orgaanpunten onderzoeken we of contact met deze stoffen (de stof zit in een glazen buisje en moet in de hand worden genomen) het lichaam uit balans brengt. Tevens kunnen we testen of de allergie in het organisme is geregistreerd op fysiek, energetisch of emotioneel niveau. Iedere stof die zwak test brengt het lichaam uit balans en wordt behandeld. Storende stoffen kunnen zijn: suiker, tarwe, koemelk, huisstofmijt, dieren, metalen, gist, candida, gluten, enz. Hier kunnen we ook specifiek afstemmen op de klacht(en) en nagaan of er een bepaalde allergie aan ten grondslag ligt.

Na de inventarisatie kan de behandeling plaats vinden. De cliënt houdt het buisje vast terwijl de therapeut drukpunten langs de wervelkolom behandelt. Dit heeft als doel het stimuleren van de zenuwbanen, ten einde de agressieve reactie op de desbetreffende stof te verminderen. In feite is een allergie een misinterpretatie van het brein. Ergens is er een kortsluiting in het circuit. Middels de rugbehandeling herstellen we a.h.w. de kortsluiting. Dan volgt een acupressuurbehandeling. Hierbij worden acupunctuurpunten gestimuleerd die het lichaam ondersteunen in het loslaten van de specifieke blokkades ten aanzien van de allergie.

Er moet gedurende minimaal 25 uur een dieet gevolgd worden! Dat betekent 25 uur de stof, die behandeld is niet eten, drinken en aanraken!

Reacties na een behandeling
Er zijn reacties mogelijk op fysiek, energetisch en emotioneel niveau, maar over het algemeen zijn de reacties niet heftig. Vaak is men moe, maar het gebeurt ook dat mensen zich meteen na een behandeling juist veel beter en energieker voelen.

Meer informatie over NAET kunt u vinden op: www.naet-europe.com.

Meer informatie over de Total Reset Methode kunt u vinden op: www.totalresetmethod.com

‘Emoties hebben hun wortels in het onbewuste en manifesteren zich in het lichaam’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.