NEI Therapie

De hersenen zijn een mooi instrument om de ervaringen in je leven op te slaan.

De gevoelens en emoties die aan deze ervaringen vastzitten worden echter niet door je hersenen opgeslagen.

NEI- Therapie - Neuro Emotionele Integratie.
De hersenen zijn een mooi instrument om de ervaringen in je leven op te slaan. De gevoelens en emoties die aan deze ervaringen vastzitten worden echter niet door je hersenen opgeslagen. Deze komen ergens in je lichaam terecht. Deze emotie, goed of minder goed, blijft daar opgeslagen. Elke keer wanneer je iets meemaakt wat een vergelijkbare emotie oproept, zal de emotie die al in je zit versterkt worden. Soms wordt een emotie dusdanig versterkt dat het lichaam het niet meer kan hanteren en lichamelijke klachten gaat vertonen.

Pas als je het verleden loslaat, kun je regisseur van je eigen leven worden

Tijdens een NEI-Therapiesessie wordt gebruik gemaakt van een spiertest om contact te maken met je onderbewustzijn. In het onderbewustzijn en in het celgeheugen van je lichaam zijn alle ervaringen uit het verleden opgeslagen. 
  
Je reageert elke dag bewust en onbewust op zintuiglijke prikkels van waaruit je gedrag wordt bepaald. Vaak zijn dit onbewuste patronen, die moeilijk te achterhalen zijn. Je zult eerst inzicht in de onbewuste patronen dienen te hebben voordat je in staat bent deze patronen te doorbreken en ze positief te veranderen.  De NEI-Therapie is een eenvoudige methode die vanuit respect in het onderbewustzijn zoekt naar deze belemmerende patronen. Vervolgens wordt het inzicht helder en kan de emotie worden geïntegreerd en verwerkt. 

Voor wie is NEI?
Neuro Emotionele Integratie is inzetbaar voor iedere klacht, lichamelijk en geestelijk die zijn oorsprong vindt in emoties en de verwerking daarvan.

Je blik zal helder worden, wanneer je in je hart kijkt.
Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker

Bijvoorbeeld:
leer- en gedragsproblemen bij kinderen (faalangst, ADHD, concentratieproblemen, agressie, onzekerheid e.d.) in balans brengen om zwanger te kunnen worden - lichamelijke klachten  - traumatische ervaringen - zelfbewustwordingsprocessen: inzicht in de diepere oorzaken van ziekte, gedrag en gevoelens - gedragspatronen willen veranderen - problemen ten gevolge van stress, angsten, onzekerheid, depressie, verslaving, verlies en rouw - bewust worden van eigen kwaliteiten - vragen over de zin van het leven - succesvol worden in werk en succesvol blijven. Met NEI-therapie kunnen zowel volwassenen als kinderen ondersteund worden in het HEEL worden.  NEI- therapie is gebaseerd op een respectvolle ontmoeting met persoonlijke aandacht, openheid, vertrouwen en acceptatie. Je maakt contact met je onbewuste patronen, onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen. Deze worden vervolgens in balans gebracht waardoor je weer in je kracht staat en evenwichtig verder kunt leven. Wat is NEI - Plus?
NEI - Plus is een verdieping van NEI-Therapie en een bijzonder snelle en efficiënte methode waarmee onopgeloste en voorgeprogrammeerde innerlijke conflicten worden opgespoord waardoor klachten en problemen kunnen worden opgelost en voorkomen. Een ziekte of klacht wordt gecreëerd op basis van een innerlijk onopgelost conflict, van jezelf of doorgegeven vanuit vorige generaties en kan daardoor reeds ‘constitutioneel’ aanwezig zijn bij de geboorte. Dit onopgeloste conflict manifesteert zich in je lichaam.
 
Wat houdt een NEI- Plus sessie in?
In een NEI - Plus sessie zoeken we naar de niet verwerkte innerlijke conflicten. Het is belangrijk om deze te integreren, voordat ze worden omgezet in een chronische ziekte. Dit biedt veel mogelijkheden om preventief te werken, maar het is ook zeer effectief bij chronische ziektes en kanker. De kracht van NEI - Plus ligt in het opsporen van een specifiek conflict, dat aan de basis ligt van een fysiek, emotioneel of mentaal probleem. 

Elke dag iets leren is kennis
Elke dag iets loslaten is wijsheid

Voor wie?
Voor iedereen die: - de specifieke oorzaak van een klacht of probleem wil achterhalen - inzicht wil krijgen in zijn probleem en wil ontdekken welke betekenis  hieraan is verbonden - welzijn op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak nastreeft - klachten en ziekten wil voorkomen en helen  - het verleden wil loslaten en zijn eigen toekomst bewust wil creëren vanuit eigenwaarde en kracht.  - De oorzaak van kanker of een chronische ziekte wil onderzoeken en oplossen.
 
Emotioneel Evenwicht (EE)
Een van de werkwijzen/integratietechnieken binnen de NEI-Therapie is EE. Het is een zeer effectieve methode die door iedereen toegepast kan worden. Met behulp van het activeren van acupunctuurpunten en het gebruik van affirmaties, zorg je ervoor dat de energie in de meridianen (energiebanen) weer gaat stromen. Stagnatie in deze energiebanen zorgt voor problemen zoals: emotionele onevenwichtigheid, onbewuste sabotage en fysieke klachten.  EE geeft je de mogelijkheid om jezelf steeds weer in balans te brengen en emoties te verwerken. Dit geldt ook voor die emoties die ontstaan zijn in het verleden, waar we nu nog last van hebben. Er zijn emoties in ons leven die een positieve ervaring geven zoals verliefdheid maar er zijn ook emoties die ons kunnen verlammen en daardoor de kwaliteit van ons leven verminderen zoals: stress, depressieve gevoelens, minderwaardigheidsgevoelens, faalangst, verdriet, onzekerheid en boosheid.

Leven betekent niet dat je moet wachten tot de storm voorbij is, maar leren in de regen te dansen

Jij stuurt jouw emoties, jouw emoties sturen jou niet! Jij bepaalt hoe je je voelt! Werken aan je emotionele balans zorgt ervoor dat je weer met meer kracht en passie in het leven komt te staan.

‘Ook al is het verleden pijnlijk, het heeft je wel de kennis geschonken om het in de toekomst anders te doen’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.