Talentenspel

Het Talentenspel is een inzicht- en ontplooiingsspel met veel niveaus. Het boort jouw diepe wijsheid aan. Het geeft je inzicht in je persoonlijke levensmissie en de talenten die je hebt gekregen om deze missie te vervullen.

Het Talentenspel is een inzicht- en ontplooiingsspel met veel niveaus. Het boort jouw diepe wijsheid aan. Het geeft je inzicht in je persoonlijke levensmissie en de talenten die je hebt gekregen om deze missie te vervullen. Zo zul je het werk van je hart met meer vreugde en bewustzijn doen. Het kan je ook antwoord geven op levensvragen. Het spel kan gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding, beroepskeuze, etc. Het geeft je ook inzicht in hoe je je leven zinvol kunt invullen met jouw talenten ongeacht je leeftijd.

Individueel traject
Individueel kun je werken met een levensvraag waar je graag inzicht in wil krijgen. Je kunt naar diepere lagen kijken van je zelf waardoor je inzicht krijgt in wat je belemmert in je 'Zijn' en wat je kan helpen meer in je kracht te staan, te leven vanuit je hart en je potentieel volledig in te zetten. Is je werk niet meer inspirerend voor je? Zit je in een burn-out en weet je niet hoe je verder wilt? Wil je graag een carrière-switch maken? Ben je werkeloos en weet je niet welke richting je op wilt? Ken je je talenten en gebruik je ze ook? Dan is het talentenspel iets voor jou!

Talenten krijgen pas waarde als je ze benut.

Heeft ieder mens een levensmissie?
Ieder mens heeft een eigen levensmissie en heeft daarvoor 12 benodigde talenten meegekregen om deze missie te kunnen vervullen. Het Talentenspel is een Levensloopspel. Het geeft je inzicht in je innerlijke koninkrijk/je innerlijke leven, je potentieel en hoe je hiermee omgaat. Door je levensmissie te leven kom je in de 'flow' van het leven.

Hoe weet je welke talenten je hebt?
Door te kijken naar jezelf en hoe je leven is verlopen krijg je inzicht in welke talenten je hebt. Maar hoe zet je je talenten op de juiste wijze in? Welke talenten geven jou je voeding en welke heb je gekregen om in de wereld te zetten? Welke talenten zijn meer naar binnen gericht en welke meer naar buiten? Werken je talenten wel goed samen? Ben je niet gelukkig met het werk dat je doet? Doe je dan wel waarvoor je werkelijk gekomen bent? Het Talentenspel is ontwikkeld om inzicht te geven in al deze vragen. 

Hoe werkt het Talentenspel?
Er wordt meestal in drie sessies gespeeld afhankelijk van hoe snel je je talenten kunt ontdekken en wat we tegenkomen onderweg. In de eerste sessie van ongeveer drie uur bepaal je in stappen welke talenten je hbet. Daarna ga je tijdens de tweede sessie een innerlijke reis(geleide visualisatie) maken waarin je je talenten gaat ontmoeten. Dit geeft je nog meer inzicht in je talenten.  Vaak is er gebrek aan innerlijke leiding door oorzaken uit je jeugd. Tijdens het spel kan hierin veel geheeld en losgelaten worden. In de derde sessie worden de talenten intuïtief op de levensboom gelegd en iedere plaats geeft ons weer extra informatie over de functie van het talent in jouw leven en hoe ze elkaar optimaal ondersteunen. In deze sessie wordt de levensmissie ook duidelijk.

Talent bepaald wat je kunt bereiken:
inzet of je het bereikt.


Voor wie is het Talentenspel bedoeld?
Eigenlijk voor iedereen vanaf 18 jaar die inzicht wil in hoe zijn leven verloopt en in het bijzonder voor mensen met levensvragen als: 
 • Wat is het doel van mijn leven?
 • Welke studie moet ik kiezen? 
 • Doe ik het juiste werk? 
 • Welke talenten heb ik en gebruik ik ze wel goed? 
 • Welk beroep past bij mij en doe ik het juiste werk?
 • Heb ik de juiste plek in de organisatie? 
 • Waarom kan ik me niet ontplooien?


Wat is het effect van het spel?
Het geeft je inzicht in de samenhang van je talenten en hoe je ze optimaal kunt inzetten voor jezelf, je relaties en de wereld. Het helpt je om de juiste keuzes te maken op kruispunten in je leven. Het geeft antwoord op levensvragen. Als je je levensmissie hebt gevonden is het de vraag of je je missie gaat vervullen want dan kun je pas gelukkig zijn. Als je in contact bent met de 'flow' van het leven zal je missie moeiteloos in vervulling gaan. Je zult een grote vreugde, diepe dankbaarheid en innerlijke rust ervaren. Als je je doelen kent kom je tot optimaal presteren en maak je de juiste keuzes zowel professioneel als privé!. Als je 'JA' zegt tegen je missie, zul je ervaren dat het universum zich daaromheen (her) organiseert. Je ervaart vreugde over je innerlijke rijkdom en enthousiasme om je unieke plek in te nemen in het grote geheel. Als je je missie volgt, werk je vanuit je hart en doe je datgene waarvoor je ziel hier op aarde is gekomen. Dan hoef je niet bang te zijn voor een burn-out en andere klachten want je talenten vormen je voedingsbron. Je kunt nog meer zin en inhoud geven aan je leven door het optimale uit je potentieel te halen en je missie te leven! 

Onderzoek met de volgende vragen of je je levensmissie gevonden hebt. 
Deze oefening is bedoeld om een helder inzicht te krijgen in waar je nu staat.
 1. Komt wat ik doe anderen ten goede en ben ik dienstbaar aan anderen? Werk ik vanuit de juiste motieven?
 2. Brengt wat ik doe me vreugde en een gevoel van voldoening en vervulling? Doe ik meer dan ik aankan? Doe ik minder  dan ik aankan?
 3. Doe ik mijn werk spelenderwijs, moeiteloos, vanzelfsprekend en met plezier? Kost mijn werk me energie of geeft het me energie?
 4. Maak ik in mijn werk al gebruik van al mijn talenten en werken zij goed samen om mijn taken te vervullen?
 5. Haal ik het optimale uit mijn leven en mijn potentieel?
 
Mis je MISSIE niet.
Ik geloof dat iedereen hier een bepaalde unieke missie heeft. Niemand is hier voor niets. Maar lang niet iedereen is zich van zijn missie bewust. Veel mensen doen niet het werk van hun hart en van hun dromen, ze raken gefrustreerd, depressief en burn-out. Ze missen hun missie. Ze verliezen de moed om te veranderen en hebben vaak een crisis nodig om hun leven nieuw uitzicht te geven en de beslissingen te nemen die ze eigenlijk al lang voor onvermijdelijk hielden, maar niet durfden uit te voeren. 

Als je jouw licht laat schijnen geef je anderen de gelegenheid ook hun licht te laten schijnen. Zo ontstaat er een weefwerk van licht, waarin ieder zijn plek inneemt. 

Ga de uitdaging eens aan om individueel, met je partner, je team of in een workshop met het spel te werken en je zult verbaasd zijn over de inzichten die het je geeft en zijn doorwerking op je levensloop! Zie het als een geschenk aan jezelf waar je in de toekomst heel dankbaar voor zult zijn. 

Heb je nog vragen voel je dan vrij om contact met me op te nemen. 

Voor meer informatie zie: www.talentenspel.nl

'Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw'

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.