Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van een diepe ontspanning, die ook wel trance wordt genoemd. Trance betekent niet dat je slaapt, maar dat je bewust bent van wat er gebeurt om je heen en gewoon met mij kunt communiceren.

Trance

Trance is een staat van geconcentreerde aandacht, waarbij het denken meer naar de achtergrond gaat en de aandacht naar binnen gericht kan worden. Hierdoor wordt toegang tot het onbewuste mogelijk. In deze staat van zijn ben je meer ontvankelijk voor indrukken, gevoelens, gewaarwordingen die uit een diepere laag komen. Door de focus te leggen op de binnenwereld kan er informatie naar boven komen uit je onbewuste, die je kunt gebruiken om je hulpvraag op een effectievere en meer gerichte manier te benaderen. Veel van onze problemen zitten diepgeworteld in het onbewuste deel van onze persoonlijkheid. Via hypnotherapie kun je makkelijk toegang krijgen tot deze delen, de onderliggende oorzaken opsporen en tot oplossingen komen. Zo kun je komen bij dat wat er achter een probleem ligt en kan er een transformatie plaatsvinden, van een ‘probleem’ naar een potentiële kracht. Hypnotherapie brengt je bij die diepere oorzaken en helpt je dan de problemen bij de wortel aan te pakken, zodat je meer keuzevrijheid en controle over je leven krijgt.

In contact met het onbewuste wordt het mogelijk om belemmerende overtuigingen los te laten, nieuwe inzichten te verkrijgen, traumatische ervaringen te verwerken, nieuwe hulpbronnen aan te boren en nieuw gedrag aan te leren. Je kunt heel bewust als doel hebben om te stoppen met roken of om af te vallen, maar deze doelen kunnen worden gesaboteerd door het onbewuste en die zal het altijd winnen van het bewuste. Het onbewuste zal dus geherprogrammeerd moeten worden, anders zal het moeilijk zijn om je doel te realiseren.Je hebt cognitieve processen, zoals reflecteren, planningen maken, praten… En je hebt processen die zich op een onbewust en dieper niveau voltrekken: gedachten en emoties die zomaar opkomen, impulsen, reflexen, dromen, fight of flight reacties…

Die processen bepalen in hoge mate wie je bent, en die zijn niet altijd makkelijk door je rationele geest te beïnvloeden. Ze hebben vaak niets te maken met wat er op dit moment gebeurt. Het zijn weerspiegelingen, reflecties van gebeurtenissen uit het verleden. Hoe meer je je daar bewust van bent, hoe meer keuzes je hebt in je leven. Want hoe meer je gestuurd wordt door willekeurige gedachten of impulsen die opkomen, hoe minder keuzevrijheid je hebt.

Hypnotherapie draagt bij tot het vergroten van innerlijke kracht en heelwording, zodat je bewuster keuzes kunt maken en op eigen kracht je individualiteit vorm kunt geven.
Uiteindelijk bepaal je zelf wat er wel en niet gebeurt, jij blijft zelf de leiding houden. Ik ben je begeleider en help je zelf de antwoorden te vinden of innerlijk in beweging te komen om deze antwoorden te vinden.

Voor kinderen is hypnotherapie ideaal, omdat ze spelenderwijs aan hun problemen werken. Kinderen worden ook in een diepe ontspanning gebracht en vervolgens richten we ons op hun gewenste doelen en onderzoeken de saboteurs. Kinderen zijn ook helemaal aanwezig tijdens de ontspanning, zijn in gesprek met mij, en het onbewuste voelt zich helemaal veilig om de gewenste situatie te visualiseren.

Regressie Therapie

Regressietherapie is een methode waarmee we snel en veilig naar het verleden kunnen terugkeren. Het kan voor veel mensen de kortste weg naar heling zijn. Het biedt ons de mogelijkheid om onverwerkte zaken uit het verleden en zelfs uit vorige levens te helen die de oorzaak vormen voor problemen in het heden zoals onverklaarbare angsten, belemmerende gedragspatronen en fysieke problemen. Dit doen we door in een diepe ontspanning terug te keren naar het oorspronkelijke incident dat de kettingreactie van ziekte en vele andere belemmerende patronen initieert in het heden. Je kunt d.m.v. regressie de oorzaak opsporen van vastgelopen patronen, sabotages en blokkades. Door deze op te lossen zal je heden en de toekomst positief worden veranderd.  Hierdoor kun je weer worden wie je werkelijk bent en ten volle genieten van het leven.

Het leven is geen zaak die geleid moet worden,
maar een mysterie dat geleefd wil worden


D-linking

D-linking maakt het mogelijk om jezelf vrij te maken van belemmerende gedachten en patronen maar ook van verbindingen met mensen die een negatieve invloed op je hebben b.v. ex-partners of ouders. Het is ook mogelijk om je te bevrijden van negatieve emoties waarin je vastzit b.v. angsten, boosheid en verdriet zodat je de inzichten en lessen kunt zien die ermee te maken hebben want als je b.v. vast blijft zitten in de boosheid, kun je niet tot vergeving komen. Met D-linking kun je heel veel oorzaken van problemen oplossen waardoor een groot deel van de therapie al is gedaan en je weer terug kunt keren naar je eigen Zijn.‘Het slijpen van een ruwe diamant maakt dat de vele facetten een unieke straling krijgen’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.