CD en boeken

Ik heb een CD opgenomen met Yoga oefeningen en twee boeken geschreven over rouwverwerking naar aanleiding van mijn eigen ervaringen en ervaringen met cliënten op dit gebied.

CD Yoga en visualisatieoefeningen

Ik heb een CD opgenomen met yoga en visualisatieoefeningen. Al deze oefeningen staan in het boek 'Licht op Verdriet'. Daarom kan de CD een hele goede ondersteuning zijn bij het boek omdat het voor veel mensen moeilijk is om een oefening uit een boek te doen m.n. de visualisaties zijn veel makkelijker als je naar een tekst kunt luisteren.

De CD wordt veel gebruikt om thuis yogaoefeningen te doen op momenten dat het stressniveau hoog is en men behoefte heeft aan ontspanningsoefeningen. Je kunt hem natuurlijk ook preventief gebruiken los van het boek. Door € 13,50 (incl. verzendkosten) over te maken op bankrekeningnummer: IBAN NL 35 RABO 0332600009 - t.n.v. Ananda krijg je de CD thuisgestuurd. Stuur ook via het contactformulier een bevestiging van je betaling zodat ik meteen je adresgegevens heb voor het verzenden.Boek: Helend Dagboek"

Het ‘Helend Dagboek’ is een lees/werkboek dat gebruikt kan worden als ondersteuning in een rouwproces. Het kan ook een heel mooi cadeau zijn na het verlies van een dierbare. De uitvaartonderneming ‘Yarden’ geeft het als relatiegeschenk aan nabestaanden.In mijn praktijk als NEI-therapeut geef ik vaak het advies om door middel van te schrijven expressie te geven aan gevoelens en gedachten als dit verbaal moeilijk is. Soms is er ook niemand die naar je kan luisteren als jij behoefte hebt om te praten. Hieruit is het idee ontstaan om dit 'Helend Dagboek' te gaan samenstellen met op iedere pagina een inspirerende tekst, gedicht, foto of opdracht en ruimte om eigen gevoelens te verwoorden.

De teksten en gedichten kunnen ook worden gebruikt in een condoleance of andere gelijksoortige situaties. Het is een prachtig boek geworden met schitterende natuurfoto's van Maria van de Ven, citaten en gedichten van: Cicero, Inyat Kahn, Kahlil Gibran, Marianne Williamson, Paul Coelho, Goethe, Hein Stufkens, Bram Vermeulen, Herman van Veen, Elisabeth Kübler-Ross en van mijzelf

Ik hoop dat er veel mensen inspiratie, troost en heling uit kunnen halen. Het dagboek kan op verschillende manieren gebruikt worden: door het dagelijks ter hand te nemen en erin te schrijven, of door het te pakken op moeilijke momenten en willekeurig open te slaan, de tekst te lezen en jouw interpretatie of gevoel van dat moment op te schrijven of misschien biedt de oefening wel rust en heling. 

Als men het hele boek heeft doorgewerkt hoop en wens ik dat men een stapje dichter bij de aanvaarding van het verlies is gekomen en het boek een uniek geheel geworden is vol herinneringen uit een moeilijke levensfase.  Het is een mooi geschenk om in huis te hebben en cadeau te geven als iemand in je omgeving een dierbare verliest. Het kan echter ook een mooi lees en kijkboek voor jezelf zijn! 

Een exemplaar (eventueel gesigneerd) van het 'Helend Dagboek' kun je bij mij bestellen door  € 16,95 over te maken op Bankrekeningnummer: IBAN NL77RABO 0144560097 - RABO Bank – Vlijmen. Stuur ook via het contactformulier een bevestiging van je betaling zodat ik meteen je adresgegevens heb voor het verzenden. Graag aangeven als je het gesigneerd wil hebben. Boek: "Licht op Verdriet"


Onze oudste zoon Tycho is op 16 december 1999 plotseling overleden op 14 jarige leeftijd tijdens duikoefeningen. Al heel snel na zijn overlijden wist ik dat ik een boek moest schrijven. Ik ben begonnen met een dagboek bij te houden en gedichten te schrijven. Het schrijven was voor mij een grote steun in het verwerkingsproces evenals het schilderen, boetseren en beeldhouwen waarvan ook foto's in het boek zijn opgenomen. Ik hoop dat de inhoud velen mag inspireren en tot steun kan zijn in perioden van rouw en verdriet die we vroeg of laat allemaal tegenkomen in ons leven.  Het boek is bedoeld als een handboek voor rouwprocessen en heb ik geschreven aan de hand van mijn eigen zoektocht en ervaringen. Ik heb hierbij veel steun en inspiratie gevonden in spiritualiteit. Op de dag dat hij is overleden, heeft Tycho 's morgens tijdens zijn proefwerk Nederlands een van de vragen beantwoord met: 'De mensen moeten leren omgaan met de dood'. 's Avonds overleed hij en gaf ons daarmee de opdracht te leren omgaan met 'zijn' dood. Ik zag hierin echter ook de opdracht dit boek te gaan schrijven.

Ik heb in verschillende hoofdstukken geprobeerd de dood en het verdriet te belichten, onder andere door alle fases van het rouwproces te beschrijven. Ik heb daarnaast ook veel aandacht geschonken aan mogelijkheden om verdriet te verlichten zoals de helende kracht uit de natuur (mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en Assisi in 2000 en 2001) en de boodschappers in de natuur zoals vogels, vlinders en andere dieren die een boodschap kunnen geven van een overgegane ziel, de helende krachten van rituelen, inspirerende teksten en gedichten van mezelf en van anderen, yoga-, ademhalings- en visualisatieoefeningen die tot grote steun kunnen zijn.  Ook heb ik aandacht besteed aan eenvoudig zelf toe te passen ondersteunende therapievormen zoals Bach-remedies, edelstenen, aroma-therapie, voetreflexzone-punten en Reiki. Het boek kan daardoor een inspiratiebron zijn voor jezelf maar ook voor anderen in je omgeving, die jij misschien tot steun kunt zijn. Hoe troost je iemand en kun je iets betekenen voor de ander en zijn verdriet verlichten? In het hoofdstuk ' De dood en het leven daarna' omschrijf ik de fases waar een ziel doorheen gaat na het overlijden volgens de oosterse en westerse tradities, wat veel angst voor de dood kan wegnemen. Mansukh Patel heeft het voorwoord geschreven waar ik hem heel dankbaar voor ben. De opbrengst van het boek gaat naar de stichting Sonatala die met het geld een weeshuis in India ondersteunt. Op deze manier hoop ik dat iets van de energie van Tycho nog doorstroomt en ten goede komt aan deze weeskinderen in India. 

Het boek is uitverkocht en wordt niet meer in herdruk genomen. Geïnteresseerden kunnen met onderstaande link gratis het manuscript downloaden.

Download: Manuscript 'Licht op Verdriet'

‘Je moet de winter doorstaan om de lente te waarderen’

Therapieën

Praktijk 'Ananda' is een integrale praktijk voor natuurgeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit in Vlijmen. Binnen deze praktijk kan je gebruik maken van diverse therapieën.

Weet je niet welke therapie je zoekt? Stuur een e-mail en ik help je graag verder.